Magyar - English   
Lajta emlékév 2011
LAJTA/Leitha története
A monitor hajók története az Osztrák-Magyar Monarchiában
Lajta monitor felújítása
„Zoltán Gőzös” Közhasznú Alapítvány
Neszmélyi Hajóskanzen
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Képek
Hajózási élmény a DunánProgram kereső

Kezdete:  Naptár
Vége:  Naptár
Programok

Folklór előadások
Lunch & Cruise (14:00)
Dinner & Cruise (22.00)
Dinner & Cruise élőzenével (19:00)
Duna Szimfonikus Koncert & Cimbalom Show
Orgona koncert - a leghíresebb áriákkal
Budapest fürdői
Zsidó örökség túra
Zsidó örökség túra

ZSIDÓ KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG BUDAPESTEN

Zsidó Örökség Túra Dióhéjban (1,5-2 óra)

fot�:Rachel GreeneEzt a túránkat azon vendégeinknek ajánljuk, akik kevesebb idővel rendelkeznek. A túra során megtekintjük Európa legnagyobb zsinagógáját a Dohány utcai zsinagógát, majd idegenvezetést biztosítunk a Zsidó Múzeumban. A Múzeum gyűjteménye felöleli a zsidó vallás szakrális és mindennapi tárgyait. Megtekintjük a Holocaust temetőt, melyben több ezer ember talált végső nyughelyre, illetve a Raul Wallenberg Emlékparkot és az Életfát.

Indulási időpontok: 10:00 és 14:00 munkanapokon (pénteken csak 10:00) Vasárnapokon 11:00
Ár: 4900 diákár nem létezik.


Grand Tour  (2,5- 3 óra)

A túra során megtekintjük a Dohány utcai zsinagógát, mely Európa legnagyobbika, idegenvezetést biztosítunk a Zsidó Múzeumban. A Múzeum gyűjteménye felöleli a zsidó vallás szakrális és mindennapi tárgyait.  Megtekintjük a Holocaust temetőt, melyben több ezer ember talált végső nyughelyre, illetve a Raul Wallenberg Emlékparkot és az Életfát. Itt található a Hősök temploma is, melyet az első világháborúban hősi halottak tiszteletére emeltek. Hogy megismerkedhessen a zsidó élet jelenkorával, utunk a valamikori és a jelenkori „zsidó háromszög” területén folytatódik, mely a második világháború idején gettóként szolgált. A kis utcácskák zsinagógákat, emlékműveket, kóser éttermeket, és boltokat rejtenek. Elsétálunk a Carl Lutz Emlékműhöz, majd megtekintjük a középirányt képviselő Rumbach utcai zsinagógát. A Király utca, Gozsdu udvar után utunk a Kazinczy utcai zsinagógához vezet. 2,5–3 órás túránk után legyen vendégünk egy kóser süteményre és egy kávéra. Túránk ebéddel is választható, ebben az esetben jegyünkkel 15% kedvezményt biztosítunk Önnek a kóser Carmel étteremben.

Indulási időpontok : munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 14:00
Árak: GRAND TOUR 9400 / DIÁK ÁR 8900

Expanded Grand Tour – HÁROM ZSINAGÓGÁVAL (3,5-4 hours )

A túra során megtekintjük a Dohány utcai zsinagógát, mely Európa legnagyobbika, idegenvezetést biztosítunk a Zsidó múzeumban. A Múzeum gyűjteménye felöleli a zsidó vallás szakrális és mindennapi tárgyait.  Megtekintjük a Holocaust temetőt, melyben több ezer ember talált végső nyughelyre, illetve a Raul Wallenberg Emlékparkot és Életfát. Itt található a Hősök temploma is, melyet az első világháborúban hősi halottak tiszteletére emeltek. Hogy megismerkedhessen a Zsidó élet jelenkorával utunk a valamikori és a jelenkori „zsidó háromszög” területén folytatódik, mely a második világháború idején gettóként szolgált. A kis utcácskák zsinagógákat, emlékműveket, kóser éttermeket, és boltokat rejtenek. Elsétálunk a Carl Lutz emlékműhöz, majd megtekintjük a középirányt képviselő Rumbach utcai zsinagógát. A Király utca, Gozsdu udvar után utunk az ortodox zsidó hitközség központjába a Kazinczy utcai zsinagógába vezet. A zsinagóga megtekintése után legyen a vendégünk egy kóser süteményre és egy kávéra. Túránk ebéddel is választható, ebben az esetben jegyünkkel 15% kedvezményt biztosítunk Önnek a kóser Carmel étteremben.

Indulási időpontok: 10:00 munkanapokon (hétfőtől - péntekig), vasárnaponként 11:00
Árak:  EXPANDED GRAND TOUR 9900,  DIÁK ÁR 9400

  Reserve your ticket online!
Hungária Koncert Kft.
Tel./fax.: +36 1 317 1377
Tel./fax.: +36 1 317 2754
E-mail: hunkonc@ticket.info.hu
Main office: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. Hungary 


ESZKÖZÖK:   Nyomtatható verzió      

Bookmark and Share
Copyrigth © 2010 Hungaria Concert Kft. Készítette: Szántó Gyula